Moro med lys

Alt trenger ikke å være like alvorlig. For oss er det viktig å eksperimentere og gjøre det uventede på jobb også. Noe av det vi liker best er når det vi kan bruke våre fagkunnskaper til gjøre en forskjell i hverdagen til folk.

Vi som har hjertet vårt her nordpå er nok over middels opptatt av årstider. Kontrastene mellom vinter og sommer, kulde og varme, mørke og lys, er store. Men selv i vintermørket er lyset vakkert. Kanskje på sitt vakreste. Det er ikke vanskelig å forstå når man ser turistene fra andre verdensdeler strømme til for å se nordlyset.

LED lys i havna

JM Hansen Maritim er stor leverandør av LED lys til maritim næring, blant annet oppdrettsnæringen, som bruker det for å stimulere til bedre forhold for fisken i merdene. Høsten 2016 avtalte vi med Tromsø Havnevesen at vi skulle få leke oss litt med denne teknologien for å bidra til å lyse opp indre havn ved Stortorget i Tromsø sentrum.

Nordlys under vann

Det er noe eget som skjer med vannet når det lyses opp. Vi mennesker tiltrekkes av det litt mystiske lyset som bølger fram og tilbake under flytebryggen. Når lyset brytes av bevegelsen i vannet er det nesten som å se nordlyset på himmelen.

Mye oppmerksomhet

Stuntet fikk mye oppmerksomhet, og plutselig var det mange som tok seg en kveldstur ut på flytebrygga for å se på lyset og livet rett under føttene.

iTromsø skrev også et par artikler og tok noen flotte bilder som du kan lese hos dem:

Da de satte ned disse lysene fikk de seg en overraskelse →

Sjekk de fantastiske bildene fra gjestehavna! (bak betalingsmuren) →

 

Publisert: 12. april 2018